Nordiske språk

Artikler på Nordiske språk

Spøgelsesnet i danske farvande kortlægges

Hvor mange tabte fiskeredskaber er der i havet omkring Danmark, og hvordan kan de fjernes? Det vil DTU Aqua ved Danmarks Tekniske Universitet nu undersøge

Gamle trawl skal blive til ny plastemballage

Schoeller Plast A/S har indgået nyt stort miljøsamarbejde med Plastix, Arla, Provice og Plastic Change. Målet er at udvikle og teste nye plastemballager i 100 % genbrugsplast

Nyt dansk forskningscenter skal udvikle løsninger på plastikforureningen i havet

Med base på Aalborg Universitet og finansiering fra Velux Fonden samler forskningscenteret MarinePlastic danske universiteter og fagområder for at tackle et af verdens største miljøproblemer i fællesskab.

Plastikhandlingsplan fra den danske regering

For at styrke genanvendelsen af plast og beskytte natur og miljø har den danske regering lanceret en plastikhandlingsplan

Affald i Nordsøen skal kortlægges

Hvor meget affald flyder rundt i vandsøjlen i Nordsøen? Hvordan er det fordelt, og hvilke typer er det? Det kortlægges i nyt forskningsprojekt.

Dansk fiskeri og marint affald

Clean Nordic Ocens har bedt Danmark Fiskerforening PO om at fortælle, hvordan dansk fiskeri bidrager til at løse udfordringen med marint affald. Journalist Claus Kirkegaard, Danmarks Fiskeriforening PO har taget udfordringen op og skrevet dette indlæg.

Opprenskingen godt i gang.

- Det årlige norske opprenskingstoktet etter tapte fiskeredskaper langs norskekysten er godt i gang og vil pågå frem mot slutten av september. Lørdag 1. september var fartøyet i Tromsø for skifte mannskap (se bilde).

Ministerium og 25 organisationer i fælles front om at bekæmpe marint affald

Sejlere, fiskere, strandgæster og andre borgere står sammen med Miljø- og Fødevareministeriet i Danmark om et hav uden affald. Direktør Flemming Mieth, Rostra Kommunikation fortæller her om kampagnen "Sammen om et hav uden affald".

Clean Nordic Oceans medvirker i radioprogram om spøgelsesnet

Danmarks Radio satte fokus på spøgelsesgarn i et radioprogram den 16. august 2018. To deltagere i Clean Nordic Oceans-projektet deltog i programmet som eksperter.

Danmark undersøger polystyren-forurening i havet

Den danske regering har igangsat et projekt, der skal undersøge, hvor meget ekspanderet polystyren (EPS) der ender i naturen, og hvordan det kan undgås.